Helpende hand

Helpende hand bij keuze rijschool

Nieuwsbericht | 26-09-2013

Het moet voor aspirant-automobilisten makkelijker en overzichtelijker worden om een goede, betrouwbare rijschool te kiezen. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft TeamAlert, de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, gevraagd een website te ontwikkelen met informatie die daarbij kan helpen.

‘Het halen van je rijbewijs is voor jongeren een bijzonder moment, en het kiezen van de juiste rijschool is daar een belangrijk onderdeel van. Daarom ben ik blij dat TeamAlert deze website gaat ontwikkelen. Hiermee hebben toekomstige rijbewijsbezitters de juiste middelen en informatie om zélf een overwogen keuze te maken uit het aanbod van de markt’, aldus Schultz. Verreweg de grootste groep klanten van rijscholen bestaat uit jongeren. TeamAlert kent deze groep goed, dus zij zijn volgens de minister de aangewezen organisatie om deze site te ontwikkelen.

Naast feitelijke informatie als slagingspercentages, zal de site ook meer algemene informatie geven over het vinden van een betrouwbare rijschool: wat mag je van een rijschool verwachten en waarom is de goedkoopste optie niet altijd de beste? Daarnaast kunnen (oud-)leerlingen op de site hun eigen ervaringen met een rijschool delen met anderen.

De minister laat dit weten naar aanleiding van de evaluatie van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM), die sinds 2008 van kracht is. Op basis van deze evaluatie, waarbij onder meer brancheorganisaties, verkeersorganisaties en belangengroepen betrokken waren, concludeert zij dat de WRM over de grote linie goed werkt. Uit de evaluatie blijkt dat er behoefte is aan aanpassing van de eisen die de WRM stelt aan de bijscholing. De minister vereenvoudigt daarom de regels voor bijscholing en maakt daarnaast het traject voor herintreders minder theoretisch, zodat het beter op de praktijk aansluit.

 

Bron Rijksoverheid